1)Τρόπος παραγγελίας:
Μέσα απο το web site μας www.papcorp.com :
Επιλέγετε τα προιόντα που σας ενδιαφέρουν και αφού έχετε ολοκληρώσει την επιλογή των προιόντων που θέλετε να παραγγείλετε, συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία για την Αποστολή , ώστε στην επόμενη σελίδα να περάσετε σε ασφαλή σύνδεση 128 bit με πιστοποίηση ασφαλείας , όπου και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία για την πληρωμή της παραγγελίας σας, η οποία θα γίνει online με πιστωτική κάρτα.

2)Aποστολές:

Τα περισσότερα προϊόντα αποστέλλονται την επόμενη εργάσιμη μέρα, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, από κάποια συνεργαζόμενη εταιρεία courier (συνήθως Interattica) ή με απλό ταχυδρομείο. Οι παραδόσεις γίνονται εργάσιμες ημέρες μεταξύ 10.00πμ - 4.00μμ. Η χρέωση της αποστολής εξαρτάται από το συνολικό βάρος των προιόντων και γνωστοποιείται στον πελάτη πριν την τελική ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Κατά την υποβολή της παραγγελίας σας επιστρέφεται αυτόματα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δείχνει τι παραγγείλατε. Εσείς δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο. Η παραγγελία σας έχει πάρει το δρόμο της και αν υπάρξει κάποια ανωμαλία θα επικοινωνήσουμε και εμείς μαζί σας.

3)Επιστροφές:

Σε περίπτωση που δεν καλύπτονται οι προσδοκίες του τελικού αποδέκτη από το προϊόν της επιλογής του, η P.A.P Corp A.E. , προσφέρει την δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους όρους και τους τρόπους επιστροφής μη ελαττωματικών προϊόντων.

4)Όροι Επιστροφής:

Η ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας σας με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιστροφή να μη ξεπερνάει τις 10 ημερολογιακές ημέρες.
Η συσκευασία να μην έχει παραβιαστεί και να βρίσκεται στην αρχική της (εργοστασιακή) κατάσταση.

Η P.A.P Corp είναι πρόθυμη να δεχτεί την επιστροφή του προϊόντος, να σας το αλλάξει με κάποιο άλλο της αρεσκείας σας ή να σας παραχωρήσει πίστωση για το ποσόν της αξίας του προϊόντος που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναντι κάποιας άλλης αγοράς σας.

Πριν την επιστροφή του προϊόντος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρία μας, έχοντας διαθέσιμες τις εξής πληροφορίες: Όνομα πελάτη, ημερομηνία και αριθμό πρωτότυπου παραστατικού πώλησης και το λόγο επιστροφής ή μια περιγραφή του προβλήματος. Το συνολικό μεταφορικό κόστος αποστολής / επιστροφής (από και προς) επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον πελάτη.Το επιστρεφόμενο προϊόν πρέπει να είναι στην πρωτότυπη συσκευασία του και με το πρωτότυπο παραστατικό πώλησης.


Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε πάντα στη διάθεση σας είτε μέσω τηλεφώνου στο 2310 505 500, είτε μέσω e-mail στο fzone@papcorp.gr.